Salı, Şubat 06, 2007

Kıl Dönmesi Deneyim

Kıl dönmesi operasyonu geçirenler geçirdikleri operasyon yöntemini ve şikayetlerini-memnuniyetlerini paylaşırsa herkes kendi için en uygun yöntemin hangisi olduğuna karar verebilir.

68 yorum:

gokhan dedi ki...

İlk kıl dönmesi olduğunu farketmem batma şeklinde oldu. Otobüs yolculuğu sırasında sürekli batma yaşadım.

gokhan dedi ki...

Batmadan sonra hafif bir iltihap akmaya başlamıştı. Bir süre sivilce sandım (daha doğrusu öyle olmasını temenni etmiştim) fakat iltihap ve batma devam ettiği için doktora gittim ve kıl dönmesi teşhisi koydu. :(

Adsız dedi ki...

Bende ilk top gibi bisey farkettim..renkde degisiklik yoktu.. o yüzden ne oldugunu cikaramamistim.. felaket aci veriyordu.. oturamiyordum,, yatamiyordum.. hatta bi kac gün sonra yürümekte bile zorluk cekmeye baslamistim.. bir gece atesimde cikmaya basladi.. acil hastaneye gittim.. hemen ameliyat olacagimi söylediler.. fakat ertesi gün ameliyat oldum.. yarayi Allahdan acik birakmayip diktiler.. ama sonradan yine iltihap akti icinden.. dikislerin bi kismini geri actilar..:-S

simdi hala dikislerim duruyor.. ameliyat olali 3 hafta oldu..

Insallah hafta sonu alinacak dikisler.. Allah kimsenin basina vermesin.. gercektende cok kötü bi hastalik.. :-S

Adsız dedi ki...

ben 13 sene çektim bu hastalığı.işler yoğun ,vaktim yok,bu yaz oluyorum,yok kışın olacağım derken hastalık son bir yılda genişleme yapınca tıp fakültesine gittim.11*13*3 cm ebatlarında bir parçayı aldılar ve doku kaydırma uyguladılar.ameliyat sırasında tamamen uyuttular ve yaklaşık 45 dk sürdü.gözlerimi açtığımda odada idim ve müthiş bir ağrı ve üşüme hissediyordum fakat 15 . dakikadan itibaren ne ağrı ne üşüme hiç bir şey kalmamıştı.sanki bıraksalar hastaneden çıkıp gidecek gibi hissediyordum.ne olduğunu da pek bilmiyorum tabii ama 100'ün üzerinde metal dikiş olduğunu gördüm.Bunun sebebi kaydırılacak dokuyu temin için kaba etlerin derisinin kaldırılması olsa gerek.6 gün fakültede yattım bunun 3 günü hiç kıpırdamadan ve yüzüstü.3.gün ayağa kalktım ve çok küçük adımlarla yürümek şartıyla ve sadece ihtiyaç gidermek.14 günde evde yattım.fakat her gün ve hızlı bir şekilde iyileştiğimi kendim bile hisswediyordum.yürümelerim artmış ve adımlarımı yine de küçük atmaya devam ediyordum.20. gün doktora kontrole gittik ve 25. gün dikişlerin yaklaşık 3/5 ini aldı.35.gün de kalan dikişler alındı.bugünlerde 100 gün olmak üzere ve 30.günden beri oturup kalkıyorum,işlerimi yapıyorum.sadece ameliyatta alınan parçanın olduğu yerde his kaybı var.belki oda zamanla normale dönecektir.amliyat sonunda hiç açıkta bir yer kalmadığından bir kez pansuman yapıldı.13 sene beklediğime mi yanayım,çektiğim çileye mi yanayım.TAVSİYEM HİÇ VAKİT KAYBETMEYİN ÖZELLİKLE ÇOK GECİKMEMİŞ ARKADAŞLARIMIZ DAHA ÇABUK İYİLEŞEBİLECEKLER,DAHA KOLAY BİR AMELİYAT GEÇİRECEKLERDİR.VE KORKULACAK BİR ŞEY OLMADIĞINI BELİRTMEK İSTİYORUM NE KAN VAR NE 10-15 DAKİKA HARİCİNDE AĞRI VAR NE PANSUMAN VAR.

Unknown-Lover dedi ki...

Bende yaklaşık 4-5 gün önce anladım.Kuyruk sokumu bölgesinde bi şişkinlik meydana gelmişti.İnanılmaz bir acı veriyordu.Ertesi gün doktara gittim.Doktor kıl dönmesi teşhisi koydu.Ameliyat olmamı söyledi.Fakat daha önce iltihap apse yapmıştı bunu kurutmamız lazım dedi.Tam iltihaplı bölgeye bir iğne yaptı.İnanılmaz bir acı hissettim.1 dk sonra hiç birşey hissetmedim.Sonra iltihaplı bölgeyi hafif şekilde ksip iltihabı temizledi ama tamamı temizlenmedi tabi.Antibiyotik verdi iltihabın kurutulması için.Şimdi ağrım yok fakat orda eskisi kadar olmasada şişlik hala var.İlaçlar bitince ameliyat olacağım.Ordaki şişliğin gitmemesi normalmi arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim.

gokan dedi ki...

4 sene önce kuyruk sokumumdan kist-termoid (kıl dönmesi) ameliyatı oldum, çok ilerlememiş bir pozisyonda 20 dakikalık bir operasyon sonucu kitleyi çıkardılar,belden aşağı lokal anestezi uygulayarak kolay bi operasyon geçirdim.
Ameliyat olduktan sonra koltukta, otobüste otururken kuyruk sokumumdan ve ameliyat olduğum bölge ve civarından başlayıp, kalçam, baldırım ve dizime doğru uzanan bi sancı,ağrı çekiyorum, sancının üst dokusal bi sancıdan çok daha derinden geldiğini hissediyorum.Özellikle o bölge üstünde ağırlığımı verdiğim zaman sancı biraz daha artıyo.
2 kere genel cerrahi uzmanına gittim bi sonuç alamadım. 1 hafta önce G.C doktorunun isteği üzerine ,sedim,hemegram testlerini ve Sakroiliak Grafisi(AP) röntgenini çektirdim; temiz, bişey yok dedi, ameliyat esnasındaki bi sorundan yada anestezi türünden kaynaklanabilir deyip kas gevşetici kapsül verdi.
1 sene önce başka bi doktora gittiğimde de, yaram tamamen kapandığına ve ameliyat üstünden 2 sene geçmesine rağmen dokular yerine daha yeni yeni oturuyodur bişey yok deyip ve oturma simidi önermişti.
Ameliyat olmadan öncede, o bölgemin üstüne baskı uygulandığında özellikle otobüste falan,bazen biraz bi ağrı hissedip kımıldanmanıp konumumu değiştirmek zorunda kalıyodum, yani şimdi şimdi olduğu gibi.
Ek olarak uzun süre yani 5-10 dk dan fazla ayakta durduğumda belim ağrıyo, ve öne eğip esnetme hissi uyandırıyo.
arkadaşlar sizde de böyle bi şikayet oldumu ne yapayım acaba

Adsız dedi ki...

arkadaşlar benim vijana bölgemde küçük top gibi bişi çıktı.çok ağrım oluyor bu oluşmadan önce 2-3 gündür kaşantı başladı.daha doktora gitmedim sizce önemsemelimiyim.yoksa kıl döllenmesi denilen şey bu mmu

aycaca dedi ki...

Ben 22 yaşındayım. Şehir dışında okumam nedeni ile salladım ama bir gün çok şiddetli ağrı yaşadım ve şişti. bu yüzden geçen sene kıl dönmesinden kapalı ameliyat oldum. Fakat 1 sene boyunca kanamalar şişlikler devam etti. 1 sene sonra tekrar açık ameliyat yaptılar ve aradan 6 ay geçmesine rağmen hala kanıyor şiş. Tek dedikleri şey geçer. Ne yapacağımmm???

aycaca dedi ki...

Ben 22 yaşındayım. Şehir dışında okumam nedeni ile salladım ama bir gün çok şiddetli ağrı yaşadım ve şişti. bu yüzden geçen sene kıl dönmesinden kapalı ameliyat oldum. Fakat 1 sene boyunca kanamalar şişlikler devam etti. 1 sene sonra tekrar açık ameliyat yaptılar ve aradan 6 ay geçmesine rağmen hala kanıyor şiş. Tek dedikleri şey geçer. Ne yapacağımmm???

Adsız dedi ki...

arkadaslar benımde kıldonmem var once apse yaptı onu aldılar ama amelyat cok kotuymus korkuyorum yardım edın

Adsız dedi ki...

5 6 yil once bu agriyi ve aciyi yasamistim simdi yine biraz daha yukarida meydana cikti.
gecen sefer cok asiri bir agri ve aci olmadan patladi ama cok uzun bir sure iltihap akintisi oldu araliklida olsa 2 3 ay kadar surdu.o ara hicbir tedavi yontemi kullanmadim.
simdi yine cikti bu sefer daha fazla sislik var 3 4 gundur var agri var gecen seferden daha fazla.hala bisey yapmadim henuz patlama emaresi de yok.
bekliyorum insallah olgunlasip patlarsa agrida hafifler cok cerrahi yola basvurmayi dusunmuyorum.
insallah daha once gectigi gibi simdide gecer.
sonucunu yine yazarim buraya.
bu siteyi yapan arkadasta cok guzel bir is yapmis cok tesekkurler Allah razi olsun sizden.

Adsız dedi ki...

bende ilk geçen yıl voleybol maçından sonra fark ettim.Acayip bir ağrı ve intihap vardı.önce intihap boşaltıldı birkaç ay sonrada ameliyat oldum çok korkuyodum ama sandığım gibi korkulacak birşey yokmuş ameliyat olduğumu bile hissetmedim.Ama şimdi tekrarladı.Ve yeniden ameliyat olmam gerekiyormuş.Bu hastalığın en nefret ettiğim yanı rahatça voleybol oynayamamak şuan voleybola ara vermiş durumdayım.Bir daha voleybol oynayabilir miyim bilmiyorum.Bir fikri olan varsa yazsın lütfen...Allah hepimizin yardımcısı olsun!!!!!!!

yasin dedi ki...

Merhaba arkadaşlar Yaşim 18.Benımde kuyruk sokumunda bundan 1 sene önçe bir serlik hissettim ondan sonra sertligin yerine sinek ısırır ya sivilce çıkar sivilce kadar bir şey çıktı ve içinden sürekli kan ve intihat akıyordu.Okulum nedeni iLe ameliyatı biraz erteledım ve bundan 2 ay önçe Ameliyat oldum yarı baydın yaptılar ameliyatımı ve hastanede 5 gün yattım ondan sonra evde 2 ay kadar yattım ve şu anda çok ufak bir şey kaldı...ama Neden bugun bir şey fark ettim ameliyat oldugum yerin altında 2 kere delik vardı. Acaba bu nedir yoksa bir daha mi çıktı? Lütfen beni bilgilendirin msn adresimi yazıyorum eger nedeni neyse ekleyin ve bilginizi benımde paylaşın...Saygılarımda MSN : mr.shampon@hotmail.com....Bekliyorum arkadaşlar

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar, dert ortaklarım hepinize merhabalar...

Yaklaşık 2 yıl önce kuyruk sokumunda batmalar ve kaşıntılar hissetmeye başlamıştım ve bir kaç gün sonra da orada ufak bir delik açıldı, ufak ufak kan akmaya başladı. Durumu araştırınca kıl dönmesi olduğunu tahmin ettim ama gerçeği hep inkar ederek bir gün orası kapanır diye 2 yıl bekledim, arasıra pamukla tampon yaptım oraya. Sonra kıl dönmesi tedavilerini araştırırken eğer kıl fazla ilerlerse ameliyetın çok zorlu olacağını ve dikişsiz olarak açık bırakılacağını öğrendim.

Günler geçti, pisikolojim bozulmaya başladı derken bir gün bir arkadaşımdan telefon geldi. "Ameliat olacağım beni doktora götürür müsün" dedi. Arkadaşıma da kıl dönmesi teşhisi konmuştu. Ameliyata gittim, 60 yaşlarında bir doktor ameliyat etti ve ben de fırsatı bulmuşken aklıma gelen tüm soruları sordum kendisine, bu arada ameliyatı izledim.

Eğer oradaki hasarlı doku çok büyük değilse kapalı ameliyat yapılabilir dedi ama bunu çok dikkatli yapmak gerekir dedi. Eğer hasarlı dokudan bir hücre bile kalırsa, pansumanlar aksatılırsa ve dokular kaynarken 1 sene süresinde oraya kıl girerse tekrar eder ve herkes bu ameliyatı bu şekilde yapamaz dedi. Parçayı çok titizlikle çıkardı arkadaşımdan. Bu arada ameliyat lokal anesteziyle oldu, arkadaşımla sohbet ettik ameliyat sırasında.

Arkadaşım ilk 4 gün yüz üstü yattı ama ağrı kesici içince yürüyebiliyordu.5. günden sonra yemeklerde oturmaya başladı ve dikişleri alındıktan sonra da yavaş yavaş normal hayatına döndü. Şu an o ameliyat olalı 8-9 ay geçti ve hiç bir şikayeti yok, hatta geçenlerde uzun eşek bile oynadı :)

Arkadaşımdan cesaretle bir ay önce aynı doktora gittim ve 10 gün önce aynı ameliyatı oldum. Elimin yarısı kadar bir parça çıkarttı içimden. Kuyruk sokumundan anüse 1. cm kadar olan mesafeye kadar açıldı.Anüs raftaki doku yakın olduğundan 2-3 gün sonra ağrı kalmadı orada, 10 gün kadar sonra da kuyruk sokumundaki gerilim azaldı, kalmadı. Artık kaykılmamak şartıyla oturabiliyorum, oturup kalkma sırasında hafif bir ağrı olsa da bir kaç saniye sonra geçiyor.Bir yıl boyunca oradaki kıllar alınacak ve günde 3-4 kere su ile temizlenip kıl, pislik birikimi önlecek ve kaykılmadan, dik şekilde oturulacak dedi doktor.

6-7 gün sonra dikişlerim alınacak neler olacak göreceğiz bakalım, devamını yine yazarım buraya.

Bu tedavide eğer kapalı yöntem olacaksanız hiç beklemden olun ve tecrübeli ve yaptığı ameliyatlar oldukça başarılı geçen bir cerrah bulmak çok önemli. Doğru şekilde yapılınca bu yöntem açık yönteme göre çok daha kolay ve ağrısısız.

Arkadaşımın ve benim doktorumun adı Selçuk Narbay, İzmir'de muayenehanesi var ve emsallerine göre çok cüzzi fiyata yapıyor. Eğer bulunduğunuz şehirde iyi bir cerrah yoksa sırf bu iş için gelip gidebiirsiniz bile.

Herkese geçmiş olsun, tekrar nüksetmemesi dileği ile.

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar.yaklaşık 10 gün önce kuyruk okumu bölgemde sivilce gibi bir şey oluştuğunu fark ettim.ilk başta gerçekten sivilce zannettim.ufaktı ama oturunca ağrıyordu.önmsemedim.2-3 gün onra orası iyice şişmeye başladı ve popomun üzerine hiçbir şekilde oturamıyorum.ayakta durunca da ağrıyordu.ailem çıban veya kıl dönmesidir dedi.doktora gitmeye karar verdik.ben ankara'da oturuyorum ve burda bizim eve çok yakın bir özel hastane var.hastaneye gittim.doktor çok ilgisiz ve oğuktu hiçbirşey söylemeden 2 sonra gelmem gerektiğini oranın boşaltılacağını söyledi.2 gün onra gittim ve acil bölümünde orayı insanlık dışı bir şekilde boşalttılar.ne uyuşturuldu ne de başka bir şey.çektiğim acı inanılmazdı.o an keşke ölsem de kurtulsam diye düşündüm.hastane benim bağırmalarımla inliyordu resmen ve küstah ddoktor birde bana 'bağıracağına dişini sık biraz'diyordu.sonradan öğrendim ki bu apse boşaltma işleminde uyuşturulması gerekiyormuş.bana doktor ora uyuşturulmaz demişti.bunu yapan kişi muayenemi yapan genel cerrah değil acil'deki bir adamdı.doktor da değildi sanırım.daha sonra genel cerrh bana ameliyat olmam gerektiğini söyledi.şuanda ben iyi bir hastane ve iyi bir doktor arıyorum ameliyat olmak için.bana yardımcı olabilirsneiz evinirim.bu arada bahsettiğim hastane Lokman Hekim Hastanesi.kimseye kesinlikle önermiyorum bu hastaneyi.teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Merhaba
size ulaşmaya çalışıyordum blogunuzu gördügüm iyi oldu
yurt dışına çıkmadan önce operasyonu yaptırmanızı tavsiye ederim.

ben ameliyat olurken altımda kot pantolon ve üzerimde t-shirtim vardı. ameliyat biter bitmez kalkıp özellikle üzerine oturmamı doktor söyledi daha sonrasında herhangi bir kısıtlamam yoktu. 20 gün rapor aldım ancak o sürede üzerine oturup, diledigim gibi yatıp, banyomu yapıp çıkıp gezebildim. tek tavsiyem ani hareketlerden kaçınmanızdır.
(bu arada yapılan operasyon açık ameliyattır.)
+ benim kıldönmesi operasyonum askerde olmam nedeniyle yaklaşık 2 yıl ertelendi çok kötü durumdayken yapıldı bu operasyon.


sormak istediginiz birey varsa mail adresim ektedir.
şimdiden geçmiş olsun

mutozo dedi ki...

Bu kıl dönmesi eskiden de varmıydı acaba?

Adsız dedi ki...

ya ben 4 gün sonra ameliyat olacam< ve ben çok korkuyorum arkadaşlar ilk ameliyat odasına girince nasıl oluyo anlatabilir misiniz

Adsız dedi ki...

20 gün evvel ameliyat oldum. Şu an gayet iyiyim, oturup kalkabiliyorum. Sadece ameliyatın oldugu bölgede his kaybı var. O da normal sanırım:)

Ameliyat safhasına gelince:
Ameliyat öncesi odaya hemşire geliyor önce, sol elinizin üzerine serum için delik açıyor. Daha sonra başka bir görevli gelip sağ el orta parmaktan birkaç damla kan alıyor.. 1 saat kadar odanızda beklemeye devam ediyorsunuz ve sonra erkek hastabakıcı gelip kıçınızı traş ediyor permatikle. Traşlama işlemi bittikten sonra yeşil renkli ameliyat önlüğünü giydirip sedyeye yatırıyor.. Ameliyathaneye doğru yolculuğunuz başlıyor artık.. Ameliyathaneye gelir gelmez sizi birkaç hemşire anestezi uzmanı ve hasta bakıcı karşılıyor.. Önlüğünüzü çıkartıyorlar, anestezi uzmanı size cenin pozisyonu aldırıp kocaman bir iğneyi sırtınıza saplıyor.. İğneyi yer yemez ayaklarınızda karıncalanma hissiyle beraber uyuşma da başlıyor.. Yüz üstü ameliyat masasına yatıyorsunuz, üzerinize yeşil renkli bir örtü kapatıyorlar ve tamamen bel altınızın uyuşması için birkaç dk bekliyorlar.. Ellerinizi de masaya bağlıyorlar bu arada.. Tamamen uyuştuğundan emin olduktan sonra cerrah gelip müdahaleyi yapıyor.. Ameliyat esnasında acı hissetmiyorsunuz, işin en acılı tarafı iğneyi yemek sadece:) Operasyon yaklaşık 40 dk sürüyor.. 1 gün hastanede kalıyorsunuz, ertesi gün taburcu ediyorlar.. Kuyruk sokumunuzda dren denilen hortum takılı oluyor birkaç gün.. Bu hortumdan pis kan süzülüyor sürekli. Birkaç saatte bir boşaltmak gerekli..

Velhasıl diyeceğim o ki, korkmayın.. İnsanda ameliyat olacak olmanın verdiği stres kaçışa sebep oluyor. Unutmayın, ne kadar geç olursanız sizden alınacak parça o kadar büyük olur ve nekahat döneminiz uzun sürer..

sorularınız için seve seve yardımcı olurum: su.ibrahim@hotmail.com

Adsız dedi ki...

merhabalar... ameliyatta korkulacak çekinecek bir şey yok arkadşlarım, canı gönülden söylüyorum rahat olun.
ameliyat sonrasında - eğer kapalıysa-
biraz günlük hayatınız aksayabiliyor doğal olarak ama 1 süre sonra inşallah sağlığınıza kavuşuyorsunuz.
rabbim hepinizin yardımcısıdır, rahat olun kardeşlerim. ertelemeyin ameliyatı olun hemen kurtulun derim..
sağlıcakla kalın,Allaha emanet olun.

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar bende de kıl dönmesi oldu çok kötü bişey bu 3 senedir var bende çok ihmal ettim ama bu sefer ameliyat olucam çünkü şuanda yine şişti iltahap oldu daha öncede olmuştu iltahap temizlettirdim ama çok zor bir olay iltahap temizletmek tansiyonum düştü temizletirken ameliyat bundan daha rahat eminim şuanda yine şişti iltahabı temizlemeleri lazım ama yine o ağrıyıyımı çekicem bilmiyorum narkozla temizleseler ne kadar güzel olur ama narkozla oluyomu bakalım artık

Adsız dedi ki...

bendede acayip bir işişlik var allah düşmanımın başına vermesin halsiz bırakıyor ayrıca ben 12 sene amelyat olmuştum canım çok yandı şimdi tekrar başladı. ne yapacagımı şaşırdım apsede bir türlü patlamıyo. çabuk patlaması için ne yapılabilir yardımcı olurmusunuz

Adsız dedi ki...

selam arkadaslar bende oldum 10 dk ciktim ve ertesi gun eve yolladılar agrim sızım yok dıkıslerın alınmasını beklıyorum korkulcak birşey yok anlıyacagınız

önder dedi ki...

arkadaslar aynı ders bendede war yaklasık 3 sene oldu son 3 aya kadar rahatsız etmıyordu ama artık edıyor COK AMA COK KORKUYORUM bu amelyattan ne olur bana yardım edin.bu korkuyu yenmem için ne yapmam gerekyor_? okulum da war universte okuyorum zamanım yok. 15 tatılde mı olayım yoksa yazın mı _? LÜTFEN CEVAP ATIN ..

Adsız dedi ki...

ameliyattan korkan arkadaşlar korkulcak hiç bir şey yokmuş bende korkuyordum ama yaşadım ve gördüm ağrı sızı yok ameliyattan sonra,yanyatabiliyorsunuz sağa sola dönebiliyorsunuz ama sırt üstü biraz zor oluyor ama dedikleri gibi zor değil ameliyathaneden odama çıktığımda yatağıma sedyeden kendim geçtim 1 saat sonra kalktım tuvalet ihtiyacımı giderdim yani arkadaşlar inanınkorkulcak bir şey değil

BELKIZ dedi ki...

17 yaşında ve 29 yaşında 2 sefer kuyruk sokumunda kıl dönmesinden ameliyat oldum.İlk ameliyat şekli ameliyat bölgesi açık olarak kaldı. zamanla kendi kendine kapandı.2.ameliyatımda ise deriyi kaldırıp parça alındıktan sonra deriyi üzerine diktiler. şuan 34 yaşındayım ve Allaha şükür bir sıkıntım yok.Duyduğuma göre 30 yaşından sonra kıl dönmesi olma ihtimali çok zayıfmış.
Ankara Onkoloji Hastanesini öneririm.Ameliyatın 15. gününde pansumanlar falan bitmiş oluyor. 30 gün sonra sanki ameliyat olmamış gibi kendinizi rahat hissediyorsunuz.

Adsız dedi ki...

16 yaşındayım ve ilk defa ameliyat olucam yaklaşık 2 ay önceye kadar ağrım vardı yatamıyodum oturamıyodum hastaneye gittim ve kıl dönmesi olduğunu söyledi çok korkuyorum bayıltarak bu ameliyat oluyomu onu öğrenmek istiyorum nolur yardm edin şuan kuyruk kemiğimde kçk bi delik vr ve akıntım oluooo

Adsız dedi ki...

siteyi hazirliyan ve tecrubelerini paylasan herkese tesekkurler DUSSELDORFTA yasiyorum 10 gun once kil donmesi ameliyati oldum genel anestezi yapildi uyumamla uyanmam 1 saat 20 dakika surdu gozumu actim karsimda esim vardi 10 15 dakika baya bi sacmalamisim durmadan ordan burdan konusmusum anestezinin etkisinden 4 saat kadar hafif siddetli agri hissettim ameliyat bolgemde doktor yarayi diktigini soyledi cok sevindim acik kalsa idi baya bi zahmetli olacakti ameliyat bolgemi guzelce sarmislar bandajlamislar o gun geldim evime ilk etapta hastane 2 hafta rapor verdi 3 gun ara ile bandajimi ev doktoru degistirecek suan icin popomun uzerine oturmak yasak yatmakta yasak yatarkende otururkende yanlamasina pozisyon aliyorum agrim sizim yok cok sukur 10 gun sonra dikisler alindi DIKIS ALINIRKEN CANINIZ YANMIYOR kisaca bu hastaliktan muzdarip olan arkadaslarimiz varsa butun hastaliklarda oldugu gibi bundada en erken tedavi cok onemli eger ben dahada fazla ihmal edip zaman gecirseydim belkide kesilen bolge daha genis ve derin olacakti ve yara acik kalacaktiki bu gercekten cok zor BENIMDE MERAK ETTIGIM artik dikisler alindi normal hayatima donebilirmiyim DUS yapabilirmiyim ARABA kullana bilirmiyim yani ameliyat sonrasi dikisler alindiktan sonraki surec hakinda bilgisi olanlar yazarsa sevinirim HEPINIZE GECMIS OLSUN

aziz dedi ki...

merhaba arkadaşlar. bende uzun bir süre kıl dönmesinden şikayetçiydim fakat doktora gitmekten utandığım için uzun süre hastalıkla birlite yaşadım. ancak ağrım dayanılmaz bir hal almıştı ve inanılmaz bir şekilde akıntı oluyordu. ameliyat olmaya karar verdim. önce bi doktorla görüştüm ameliyat süreciyle ilgili: doktur bana ameliyatın iyileşme sürecinde uzun bir süre yüz üstü felan yatmam gerektiğini söyledi. tabi bu benim işime gelmedi çünkü okula gitmem gerekiyor. sonrasında başka bi dokyurla görüştüm ve doktor aynen bana şunları söyledi: ameliyattan sonra yüz üstü yatman gerekmiyor hatta yüz üstü değil herhangibir şekilde yatmamın gerekli omadığını söyledi. dilediğim gibi oturup kalkabileceğimi söyledi. dokturun bu gaza getirici konuşmasından sonra ameliyat olmaya karar verdim. nitekim 15 gün önce ameliyat oldum ve ameliyat sonrasında anestezinin etkisi geçer geçmez yürümeye başladım, oturdum kalktım, işin açıkçası ole fazla ağrı da çekmedim. okuluma devam ettim. tabi uzun süre sert yerde oturunca biraz dikişler ağrıyo ama ole dayanılmayacak gibi değil. 2 gün sonra dikişleri aldırmaya gidicem. size tavsiyem şu ki: cerrahi yöntemler bayağı gelişmiş öyle korkmanıza gerek yok ancak doktorunuzu seçerken çok dikkatli davranın. mutlaka ameliyattan önce ameliyatın nasıl olacağı ve iyleşme sürec ile ilgili bilgi alın. ve lütfen şüphelendiğini anda dotura gidin ne kadar erken davranırsanız okadar kolay tedavi olursunuz. açıkçası ben uzun süre bekledim ona rağmen iyi bir cerrahın sayesinde kolayca kurtuldum. saygılarımla....

Cool dedi ki...

Bendede arkadaşlar gibi başladı küçük bir delik anüs kısmı üzerinde doktora gittigimde 2 tane oldugunu söyledi.Ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Bende iltihap alma işlemi olmadı erken teşhis olduğu için.
Ameliyat günü geldi korkuyordum hasta bakıcı ile ameliyat haneye girdik serum için damar yolu açıldı.Biraz acıdı.Sonra içerde anestezi doktoru ve asistanlar karşıladı.Ben genel anestezi olmak istedigimi söyledim serumdan bir igne yaptılar 10 dan geriye dogru sayarken 8 dedigimi hatırlıyorum en son .
Uyandığımda odamdaydım.Kapalı ameliyat oldugumu ögrendim biraz acıyordu soradan geçti.15 gün sonra dikişlerim alındı.rahatlamıştım dikiş alınırken pek acımıyor kendi kendimize stres yaratıyoruz. Şuan 20 gündeyim hala oturunca acıyor sakın acele edip oturmaya çalışmayın.
inş tekrarlamaz diye umut ediyorum
Allah hepinize acil şifalar versin.

Unknown dedi ki...

ARKADAŞLAR SANIRIM BENDE DE YENİ BAŞLADI KIL DÖNMESİ EN BAŞTA ÇOK SİNİRİM BOZULDU İNANILMAZ ACILI AĞRILI BİR AMELİYAT SÖZ KONUSU CİDDEN TIRSIYOR İNSAN... AMA İNTERNETTE BİRAZ ARAŞTIRMA YAPTIM FENOL TEDAVİSİ DİYE BİR YÖNTEM BULDUM... GELENEKSEL CERRAHİ OPERASYONDAN DAHA ETKİLİ, ACISIZ VE GÜNLERCE HATTA AYLARCA YATMAK ZORUNDA KALMIYORSUN.. 15 -30 DK ARASI OPERASYON SÜRÜYOR , ANESTEZİ OLMADIĞI İÇİN RİSK OLMUYOR, ACI HİSSETMİYORMUŞSUN! FAKAT BU İŞİ İYİ BİLEN BİR UZMAN DR. BULMAK LAZIM BİR KAÇ KİŞİNİN İSMİNİ ALDIM.. İSTANBULDA Dr. Orçun Oral Şentürk DİYE BİRİNDEN SÖZ EDİYORLAR AMA BEN KUŞADASINDAYIM BU NEDENLE GİTMEM ZOR OLACAK.. EĞER İZMİRDE CİDDEN İYİ OLDUĞUNU BİLDİĞİNİZ YA DA HASTASI OLDUĞUNUZ BİR UZMAN HEKİM VARSA İSMİNİ ALABİLİRMİYİM.. BU MESAJA KARŞILIK YAZARSANIZ SEVİNİRİM...

aliiiii dedi ki...

GOKAN........sendeki sorunun aynısı bende var şimdi..ameliyat olalı 10 gün oldu...aynı ağrılar bende de var...kasıklarımda...sanki idrar yolllarımı üşütmüş gibiyim..ameliyattan bu yana var.ayakta fazla duramıyorum..belim kopacak gibi oluyor...çare bulabildin mi sorununa...beni bi aynınlatsan...

cagla dedi ki...

Merhaba arkadaşlar; öncelikle herkese geçmiş olsun.Ben de bundan 2 hafta önce ameliyat oldum ve şunu söyleyebilirim ki KORKULACAK HİÇBİR ŞEY YOK. 22 yaşındayım.bundan 3-4 ay önce kuyruk sokumumda bi ağrıyla farkettim.daha snra büyük bir şişlik oldu ve sivilce zannedip küçük bir dokunuşla patlattım.içinden inanılmaz irin aktı,çok korktum.hemen doktora gittim ve kıl dönmesi olduğunu öğrendim.ama ameliyat sonrası istirahat dönemi okulumu aksatacağından uygun bir zamanda ameliyat olabilceğimi söylediler.bundan snraki 2-3 ay beraber geçti.sürekli ağrı,iltihap akması hatta kan akması oldu.sürekli antibiyotik kullanıyordum.daha fazla dayanamadım ve ameliyat olmaya karar verdim.bayram tatiline denk getirdim ve ablam eniştemin doktor olduğu hastanede ameliyat oldum.ameliyat beldenaşağı uyşturmayla gerçekleşiyor.ama ben biraz korktuğum için hafif bir sersemlettiler.uyandığımda odada yüzüstü yatıyordum.narkoz iğnesi de öyle acıtmıyor,incecik bir şey.2.gün kalkıp yürümeye başladım.ama oturmak,yan yatmak yasaktı.bu sebepten sürekli yüzüstü yattığınız için kötü bi bel ağrısı çekiyorsunuz ama o da ağrıkesicilerle kesiliyor.yürümeye başladığınızda belağrıları da geçiyor.3.günü yürüyerek hastaneden çıktım ve 10 gün sonunda dikişlerim alınıp oturmaya başladım.bugun 15.gün ve çok iyiym.sadece uzun süre oturunca biraz gerilim oluyyor o da çok normal bi ameliyat yaşıyorsunuz neşter giriyor.benim geciktirmediğim için küçük bi bölge alındı.diceğim o ki sakın ama sakın geciktirmeyin yksa daha büyük bölge alınır ve iyileşme dönemi uzun olur.doku kaydırma yönetmi uygulandı.denildiğinin aksine kalçada bi şekil bozukluğuna yol açmıyor ve nüksetme oranı %2 lere düşüyor.Ve son tavsiyem çok iyi bir cerraha ameliyat olun,çok küçük bi hasarlı bölge bile kalsa nükseder,iyice temizlenmeli.Herkese allah şifa versin,geciktirmeyin,çektiğiniz acıya değmez...

BARBAROS dedi ki...

merhabalar bu gün ameliyatımın 19. günü........
ameliyattan önce kendi kendime bu teşhisi koyduğumda doktora gitmeden önce bütün siteleri gezdim yazıları okudum hatta ameliyat videolarını izledim. çok kotkmuştum ama siz korkmayın. utanma işini bir tarafa bırakın çünkü ben de utanıp erkek doktora gittim ama ameliyathanede bayan anestezisti ve hemşireyi görünce anladım ki çık deme şansınız ok ve utanmalar boşuna. kardeşim malafatı görmeyen kalmıyo. ama emin olun korkacak bi ağrım hiç olmadı. dikişlerim 15. gün alındı yani 5 gün oldu. dikiş yerlerinin yarası var şu anda ama acı falan yok. lavaboya gitmeme hiç bir zaman engel olmadı. ama psikolojik olarak biraz yıprandım. aklınıza bir şeyi iyice koyun her gecen gün büyür ve ameliyat riskini artırır o yüzden beklemeyin. ha birde bazıları şikayetlerini yazmış okudum hepsi de kıl dönmesi. kendinizi kandırmayın:))

Adsız dedi ki...

bende 20 gün önce oldum. ameliyathane süper zevkli. iğneyi basıyo belden aşağısı felç. ama eğlenceli hande yener çalıyodu valla :) gidin olun tırsmayın ortam kıyak

Adsız dedi ki...

Geçen sene ankara ulus hastanesinde süha hocaya oldum. çok memnun kaldım. benim ki z çizilerek doku kaydırma yapıldı. nüksetme ihtimali düşük olacağını araştırmıştım. doktor işe cidd bakarsa ve sizde utanmadan 3-4 ayda bir kontrole giderseniz ve kıl bırakmasanız kurtulursunuz sonunda..

Cüneyd Erdal dedi ki...

Merhabalar..

Yaklaşık 1 hafta önce ameliyat oldum ve günlük hayatımda şuan herşeyi yapabiliyorum hatta ameliyat olduktan 2 saat sonra yürüyebiliyor üzerine oturabiliyordum.. doktorumdan allah razı olsun hiç bir sancı ağrı çekmeden bu işi bitirdi.. korkulacak birşey yok ama ben genel anestezi oldum çünkü çok korkuyordum.. şimdide aldığım raporun tadını çıkarıyorum :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
7 ay önce bene kıldönmesi ameliyatı geçirdim doku kaba etimden doku alınarak açık kalan alan kapatıldı 1 gece hastanede yattım ertesi gün çıkardılar beklemeye hiç gerek yok çok korkuyordum fakat doktorum ameliyattan çıktığım anda oturabileceğimi söyledi ki oturabildim de 25 dikişim vardı bir hafta rapor aldım bu süre içerisinde hasta olarak yatmadım desem yeridir doktorum çalışabilirmisin dedi ben bir hafta daha rapor aldım o da iş mesafem ve işim arasında çok mesafe olmasındandı kimse beklemesin derim hiç bir kolkulacak yanı yok ameliyattan sonra ağrı kesici dahi kullanmadım.

Adsız dedi ki...

ben 24 yaşındayım fark etigimde ufak top gibi bişey farkettim ... günden güne sivilce gibi büyüdüğünü şişmeye başladı. popmun üzerine oturamaz oldum gitikce büyümüştü hafta sonuydu muayanelerin acılmasını bekliyordum.şişkinlik iyice büyümüştü hele acısı öyle çoktuki oturamıyordum uzanamıyrdum. acısında ateşim yükselmişti.şişkinligin üzerine bişeyler koydum 3kere inthap yolun deligi acıldı.içinde baya intihap çıktı 3 defasında ve rahatladım.şişkinlik yavaş yavaş yok oldu.eski rahatlıgıma dündüm ama doktora gitim. kıldömesi ddedi ameliyat olursan gecer.dedi.şimdilik ameliyat olmamışım agrı yok bişeyok amaliyat gerekirmi acaba

buraq dedi ki...

Kil donmesi kendikendine geçmez killarin içerde birikip kendi kendine geçmesi imkansızdır ameliyat şart

buraq dedi ki...

Bende bunu dusunuodum

Adsız dedi ki...

cok acil kadin dogum dr na gorun.seninki kist olusumu gibi.acil gozukki biyopsiyle iyi olup olmadigina bakilir.kil donmeside olsa o bolgede kotuye cevirmeden yine acil mudahale et.hemcinsin olarak dusuncem bu.allah herkese acil sifa versin.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bendede aynı sorun var ameliyattan çok korkuyorum ve utanıyorum bi bayan olarak ama suan apsecyapti çok canım yaniyo

Adsız dedi ki...

bütün sitelerde hep aynı seyler yazılı bir adım ilerisi yok.

1- bu ameliyatsız olmuyor
2- kapalı teknik ile yara dikiliyor
3- dren denilen pis kanı tahliye edici pompa takiliyor bir gün sonra cikartılıyor bunda agri var
5- dikisler 7-10 gün icinde aliniyor
6- Bu sürec zarfinda oturmak yasak
7- dikislerim alındıktan sonra devamını yazacagım araba kullanılır mı su bu vs.

teoman dedi ki...

arkadaşlar 25 yaşındayım, hayatımda hiç kıl dönmesi olacağım aklıma gelmezdi. 2 gün önce bir sertlik ve şişme oluştu kuyruk sokumumda, velhasıl bir gittim doktora, kıl dönmesi dedi.önce apseyi kesti neşterle, beni hafiften öttürdü tabi sedyede, yani can yaktı biraz, sonra 2-3 gündür pansumanlarla falan uğraşıyorum. ilaç falan verdi işte apseyi kurutacak sanırım. sonra ameliyat olcaz. hangi arkadaşıma sorduysam Allah düşmanımın başına vermesin diyo. ama korkunun ecele faydası yok. ben ameliyat olcam kardeşim, ucunda ne olursa olsun. kendimi riske sokmanın bir alemi yok. ameliyatlarının iyi geçtiğini söyleyen arkadaşlar da bana huzur verdiler sağolsunlar. hem de devlet hastanesinde olmayı düşünüyorum bakalım. ne olursa olsun yazarım yine buraya ameliyat sonrası. Allah hepinize acil şifalar versin.

Adsız dedi ki...

A

Adsız dedi ki...

Bende birgun otobusle seyahat ederken durmadan birseyin battigini farkettim ve bu beni cok rahatsiz ediyordu.agirdigi icin otobusta surekli bacaklarimin ustune oturmaya basladim.zaten oncedende farketmistimbunu.duzenli olarak spor yapiyordum.birgun mekik cekerken kuyruk sokumunda agri hissettim.bir kac defa hic aldiris etmedim.ama baktim gecmek bilmedi.hemen bi aynayla bnaktim.sivilce gibiydi ve sivilce sandim.2 ay kadar gecmesini bekledim ancak gecmedi.sonra bunu arsatirmaya basladim ve sonucunda kil donmesinden suphelendim.doktora gittim ve o da kil donmesi oldugunu soyledi ve tek care ameliyat olacagini soyledi ameliyatii oldum.ancak 9 10 ay gecmesine ragmen hala bir koku var ve arada bir agri oluyor.ameliyat yerine baktim ve o bolgede icinde killar gordum .cekiyorum ve cok kolay cikiyolar.ayrica hala koku ve sivi birsey var.acaba bunun nedeni ne ?

Unknown dedi ki...

Selam arkadaşlar bende yaklaşık 3-4 yıldır bu sorun vardı. Doktora gittiğimde iltihap ya da kanama yoktu. Bu yüzden tahvillerden sonra hemen ameliyata girdim. Ameliyatta belden aşağısı uyuşturuldu ve kuyruk sokumundaki doku alındı. Bugünsa dikişlerim alındı. Yaklaşık 30 a yakın metal dikişi çıkartırken 1-2 tanesi ufak çaplı acılar versede koca ameliyatın tek acı veren yanı bu oldu. En kötü tarafı ise doktorun 3 ay boyunca oturmamı yasaklaması idi. Okuluma gitmem için 5.5 saatlik otobüs yolculuğu gerekiyor o iş nasıl olacak bilmiyorum. Bunun haricinde ameliyat bölgesinde bir hissizlik var. Çok narin bir kişiliğe sahip olduğum için çok tereddütlü hareket ediyorum. Nasıl banyo olacağımı ya da oradaki kılları nasıl temizleyeceğimi bilmiyorum ama korkan arkadaşlar varsa hemen ameliyat olsunlar(hiçbirşey düşünmeden) fiziksel olarak hiçbir acısı olmasada psikolojik olarak hastalığın büyüklüğüne orantılı biraz sorunlar yaşayabilirsiniz. Ancak büyük bir derdi başınızdan atmış oluyorsunuz. Eğer hastalık yeni başladıysa 2 haftada hiçbirşey olmamış gibi yaşamınıza devam edebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Kardeşim bendede 3 yıldır var.Apse oldu bende bi kere ama anti biyotikle gecti 4-5 gun icinde.Ameliyat olucam arastiriyorum o yüzden , sanirim istanbulda micro vs. diye bi ameliyat 15 dk suruyomuş aci yok , kan yok ağri yok diyolar medical bilmem ne hastanesiydi galiba bi arastiricam onu dogruysa antalyadan oraya gidicem artik.Ameliyat olmak istemiyorum.Herkese acil şifalar.

Adsız dedi ki...

Bende 3 yıldır var.Ameliyat olucam araştırıyorum istanbulda bi ozel hastane 15 dk da yapiyomus bu işi www.medicalart.com du galiba adresi bi bak kardesim.
Anralyada yasiyorum gerekirse istanbul da olucam bu hastanede , çunku amelitat olmak istemiyorum.

Adsız dedi ki...

ben henuz ameliyat olmadim . apse patlamasi gerekiyo dediler.asiri sekilde iltahap akiyoo.kokusundan rahatsiz oluyorum. apse akarken banyo edebilirmiyim? yardmci olrmusnz

Unknown dedi ki...

Bende de ayni sorunlar basladi neden oluyor acaba bilmiyorum

Unknown dedi ki...

Bende de ayni sorunlar basladi neden oluyor acaba bilmiyorum

Adsız dedi ki...

Bende 6 7 senedir erteledim. Ilk zamanlar buyuk bir sislik vardi gece uyutmamisti. Sabah kendisi patlamis ve her yerim iltihap olmustu. 5 gun once operasyona girdim. Dikis ile kapattilar yarin kontrole gidecegim. Agri elbette oluyor ama bu illet seyden kurtulmak kadar guzel birsey yok, cok fazla geciktirmeyin.

Muayene olduktan 3 gun sonra ameliyata aldilar, muayeneden once mutlaka o bolgeyi tuy dokucu krem ile temizleyin, 2. Muayenede pens yardimi ile kucuk deliklerin icindeki killari cekti doktor, biraz rahatsiz edici ama sabredin. Ameliyat gunu sol koldan damar yolu actilar serum ve anestezi icin, ameliyathaneye girdigimde biraz baygin gibiydim ve belden tekrar anestezi yaptilar. Operasyon sirasinda doktorla mozart hakkinda bile konustuk :) ortalama 1 saat surdu. 5 6 saat ayaklarimi hissedemedim. Iyi yani diren takilmadi ama ilk ayaga kalktigimda kanama basladi daha da olmadi. 2 gun hastanede kaldim. Ozel hastanede ameliyat oldum ben. Bin lirayi gecmedi. Saglik konusunda parayi 2. Plana atin. Hepinize gecmis olsun.

Adsız dedi ki...

Ben ömceki salı flap yöntemi ile ameliyat oldum. Yani doku çıkarıldı, kaydırarak kapatma yapıldı. Lokal anestezi uygulandı. Toplam 40 dak sürmemiştir. 5.5 saat ıyuşukluk geçene kadar hastanede kaldım. Tabi beş ünite serum verdiler.

Birer gün atlamalı dört kere pansumana gittim. İkinci pansumana gittiğimde akıntı gördük. Sonra pek olmadı. Sonraki çarşamba pansumanı bıraktık. Kontrol günümdü de. İki güm fena değildi. Somra kanadı ve aktı. Aktı mı ya az akıyor ya da bayağı akıyor. Çarşamba dikişler alınacak. Bir hafta geçince banyo yaptım. Temiz tutmayı seviyor. Bakalım dikişler alınınca ne olacak. Şişme kaşınma oldu. Şimdi gayet iyi.

Geciktirmeyin derim.

Adsız dedi ki...

Ben de ameliyat oldum arkadaşlar 5. Günüm ağrım sızım yok ancak 7 dikiş var haftaya salı aldıracağım çok mu acıyor çok korkuyorum

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar ben açık ameliyat oldum bende korkuyordum ama bişey yok belinizden bi iğne yapiyolar uyuşmasıni bekleyip kesiyolar hiçbişey hissetmiyosunuz ameliyattan çıkıncada hiçbişey yok tek sorun pansuman 2 günde bir pansumana gidiyosunuz pansuman yapılırken çok ağrı oluyo sonrasında rahatsınız

Adsız dedi ki...

Bendede var o dert kardeşim ve korkuyorum yaza doğru ameliyat olmayi düşünüyorum ameliyat hakkinda bana bilgi verebilirmisin kac ayda iylesir yara tedavisi nedir bana yardimci ol

Adsız dedi ki...

MERHABA

25 gün önce flap yöntemiyle kıl dönmesi ameliyatı oldum. 22 dikiş atmış. korkmayın ertelemeyın. gölcükte oldum ameliyatı doktor cok ilgiliydi. espriliydi . hatta ameliyat sonrası aç bi imzama bakim felan dedi :)
korkacak bişi yok. ameliyat sonrası 10.gün dikişleri aldı. cok temiz baktım. sabah tentidriyot akşam pansuman sürekli.

dikişler alındı dediki doktor tamam devam et hayatına kurtuldun. şu anda 25.gün otururken kuyruk sokumunda ağrı oluyor batma oluyor. kaşınıyor. yara iyileşiyor ondan herhalde tekrar muayeneye gitmedim.
bide doktor içerisini de oydu ya ondandır diye düşünüyorum. yara kaynadı üstten ama içi boş nası olucak şimdi. biraz zaman geçmesi lazım.

sakın devlet hastanesinde olmayın arkadaşlar.
adamlar açık bırakıyor 2 3 ay geberiyosunuz acıdan . gerek var mı?
özele gidin verin 500 600 lira temiz. adamlar öyle temiz dikiyor ki miss gibi kaynıyor.
strese gerek yok.

tekrarlamaması için tek çare
oraya kıl düşmeyecek arkadaş..
her gün mutlaka duş alıcaksınız. orayı bastırmadan lif ile temizliyeceksiniz.
haftada 1 2 kere evliysen karına yoksa kardeşe birine sıyıracaksın. baktıracaksın bişi varmı yokmu diye.

tekrarlaması imkansız.

herkeze geçmiş olsun.

DÖNERSE SENİNDİR DÖNMEZ İSE HİÇ SENIN OLMAMIŞTIR HAIWDJAWIOJDAIOWJDWAIO :D:D

kıl dönmesi dedi ki...

Yaklaşık 6-7 yıldır şoförlük yapıyorum. Bir ara acı ve ağrı hissetmeye başladım havalar sıcak olduğundan ve sürekli oturduğumdan dolayı sivilce olduğunu düşündüm. Aradan biraz zaman geçtikten sonra büyüme gösterdiğini farkettim ve oturamaz oldum. Doktora gidip çıban falan olduğunu beklerken kıl dönmesi olduğunu duydum. Yaklaşık 10-15 dk gibi bir sürede mikro sinüsektomi yöntemiyle tedavimi yaptılar. Yaklaşık 8 ay oldu. Hiç bir şikayetim yok. Yalnız artık bu bölgeye oldukça iyi ve temiz bakıyorum. Günde 4-5 kez burada bulunan kıl tüy varsa temizliyorum. Bu şekilde yaptpığımda nüksetme olmayacağını söyledi doktorum.. Buradan op. dr. seher şirine tekrar sonsuz teşekkürlerimle.

Unknown dedi ki...

İzmirde bayraklida bati central hospital var genel cerrah sinan koksal cok iyi bi doktor tavsiye ederim benim ismimi solersen yardimci olur kadir unutmaz

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Kıl dönmesinden ameliyat oldum 15 gün geçti dikişlerim alındı ve yara tekrar acıldı ne zaman iyileşir tekrar dikiş atarlarmı.

Adsız dedi ki...

Yenilemiş birdaha ameliyat olman gerek.

Melek Bulut dedi ki...

Bence yaza dogru bırakma ben 20 yasinda universite ogrencisiyim bende kuyruk sokumumda 4 tane küçük delik vardi ve hic agri sizi akinti sislik yoktu ben dogustan saniyordum o delikleru doktora gitmedim genital bölgemde sivilce gni sert bisy çıktı onun icin gittigimde kuyruk sokumundakini de soriyim dedim ve doktor 2sininde kil donmesi oldugunu soyledi ve erken ameliyat olursan daha iyi olur dedi cunku o deliklerden yanlarada sicramasi olur zaman gectikce ve az kesmek varken cok keseriz dedi o yuzden ben hemen oldum ve cok korkmustum uyuttular beni ameliyatta ve cok kolay gecti agri sizi hissettirmediler 1 gece hastanede kaldim sadece arkamda 8 dikis önümde 3 dikis vardi. Arkaya dren dedikleri vakumlu hortum taktilar cabuk iylesmesini saglar dediler 1 hafta sonra dreni cikartti ve 5 gun sonra dikisleri aliriz dedi 2 gune 1 pansuman yaparsin dedi korkulcak hicbirsey yokmus ameliyata girmeden once cok aglamistim ama bosuna aglamisim. Yabu ne kadar erken ameliyat olursaniz o kadar cabuk iylesirsiniz.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Arkadaslar 5 gun once ameliyat oldum. 1 2 gündür anus bolgesine dogru bi sizlama oluyor arasira. Normal midir bu durum. Ameliyat oncesi o bolgede bi agri yoktu

Adsız dedi ki...

sende beni aydinlatsan bende de ayni sorunlar basladi 3 gun once gecti mi ?